top of page

"Urban" | Μια "πόλη" μέσα στην πόλη

Kάθε άνθρωπος βιώνει την πόλη όπου κατοικεί, το αστικό τοπίο, με τον δικό του τρόπο. Μήπως όμως καθένας δημιουργεί παράλληλα και τον δικό του κόσμο μέσα στο κοινό αστικό περιβάλλον; Μια μετάπολη μέσα στην κυρίαρχη μητρόπολη.


Τα 173 μέλη της φωτογραφικής ομάδας Metapolis, ερασιτέχνες αλλά φιλόδοξοι φωτογράφοι, κλήθηκαν να παρουσιάσουν τη δική τους οπτική της πόλης όπου ζουν, στην έκθεση "Urban", μια έκθεση που τα είχε όλα. Άνθρωποι, κτίρια, δρόμοι…όλα μαζί συνθέτουν μια μορφή πόλης σε μια αίθουσα στην Τεχνόπολη της Αθήνας.

Κάθε εικαστική προσέγγιση, μια διαφορετική γειτονιά. Κάθε φωτογράφος, ένας ξεναγός στην πόλη μέσα από τον φακό του.

Μια συνύπαρξη διαφορετικών απόψεων, χαρακτήρων, εμπειριών.


Οι θεατές ως περαστικοί στους δρόμους της πόλης, στέκονται μπροστά από εικόνες της καθημερινής ζωής, εικόνες που προσπερνούν στη διάρκεια της μέρας. Βλέπουν δρόμους άδειους και ήρεμους, εκεί που συνήθως κυριαρχεί η ταχύτητα. Βαδίζουν στα στενά δρομάκια, στις διαβάσεις, στις λεωφόρους. Παρατηρούν κτίρια που άλλοτε γίνονται ένα μείγμα αρχιτεκτονικής και άλλοτε αποδομούνται και απελευθερώνονται από τη φήμη που τους έχει επιβληθεί. Συναντούν άλλους ανθρώπους, άγνωστους και παρακολουθούν τη ζωή τους, την πορεία τους, το βλέμμα τους. Συναντούν, όμως, και τον ίδιο τον εαυτό τους, τη μορφή τους μέσα στο πλήθος. Παγιδεύονται από τα φώτα ή κρύβονται στις σκιές και γίνονται φιγούρες. Βλέπουν στην ιστορία της πόλης το δικό τους παρελθόν, παρόν και μέλλον.


Με την έκθεση αυτή, μπήκαμε στον κόσμο μιας πόλης όπου ζούμε αλλά...άραγε, πόσο καλά την γνωρίζουμε τελικά;


Δες εδώ την δική μου συμμετοχή στην έκθεση!

bottom of page